MINNEN

Gunnar med Berndt Östs Trio 1961.

fr.v. Jimmie Woode JR (Bas), Knud Jörgensen (Piano), Berndt Öst (Gitarr).

 

1965 så tar Knud Jörgensen över Kapellmästarrollen med Sture Nordin (Bas), Olle Åkerlund (Trummor).

Minns du den sommar...

 

"Gunnars röst var mycket personlig och man kunde direkt höra att det var Gunnar som sjöng. Jag och Gunnar har turnerat tillsammans i ett större sammanhang. Året var 1961. Den amerikanske sångaren Fabian var på sverigebesök och det ordnades ett stort "artistpaket" runt honom. Jag spelade då, som mitt första professionella uppdrag i "The G-Men" som kompade Little Gerhard. Som jag minns var Gunnar, och som han själv sa alltid nervös inför ett framträdande. Det får väl ses som ett ambitiöst drag att alltid vilja göra sitt bästa. Jag kan sammanfatta så här: Jag minns Gunnar som en piprökande gentleman!"

Sten Nilsson/Sten & Stanley

 

"Gunnar var otroligt vacker och det var många tjejer som blev bedårade av honom, även jag. Han hade ett jädrans humör och kunde bli riktigt förbannad, men wow vilken kille! Jag tror faktiskt att han var lite blyg, han hade kanske dåligt självförtroende."

Siw Malmkvist

 

"Jag och Gunnar gjorde två folkparksturnéer tillsammans somrarna 1969, 1970 och senare på vintern en krogshow på Valand i Göteborg, skriven av Sven Paddock. Våra röster passade så bra ihop, man behövde aldrig ändra någon tonart. Jag var ung och ny, Gunnar var en underbar människa att jobba med, han hade en otroligt rolig humor, han var superproffsig"

Ewa Roos

 

"Gunnar hade en väldigt fin humor, han var duktig på att berätta historier. Han såg bra ut med en fin djup röst till bra låtar"

Little Gerhard

 

"Han var enastående. En djup underbar bartyton. Det var aldrig några problem när vi skulle spela in. Han kunde allting, alltid väl förberedd"

Leif Kronlund

 

"Han hade en väldigt vacker röst, stod alltid med båda fötterna på jorden. Han kunde vara norrländsk tjurig, ville ofta vara för sig själv. Vi var mycket goda vänner"

Lasse Lönndahl

 

"Gunnar och jag gjorde några tv-jobb tillsammans. Han var snäll och rolig, han hade en djup basbaryton, en bra röst verkligen".

Per Myrberg

 

"Han var outstanding. Snäll och vänlig. Norrländsk tillbakadragen. Inga stora divalater. Vi hade samma producent på EMI och var kollegor. Vi kompade Gunnar vid flera tillfällen." Jan-Erik "Bumba" Lindqvist / Trio med Bumba

 

"Jag minns att vi var en vecka tillsammans under en sångtävling i San Remo i Italien. Det var en snäll kille, med humör. Han hade en kort stubin." Towa Carson

 

"Vi träffades första gången när jag var programledare för melodifestivalen 1963. Han var väldigt flygintressserad och brukade flyga med mig. Han var en mussla, jag kom honom aldrig riktigt nära, jag fick inget grepp på honom. Han var en mycket skicklig artist. Jag skrev "Mälarökyrka" till honom men Mats Olsson som arrangerade låten ville att vi skulle satsa på en ny artist." Sven Lindahl